منتديات ياسمينه

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

******** believe it or not ..... come and see your self *******


    البامية( الويكة)

    ياسمينه
    ياسمينه
    Admin


    البلد : البامية( الويكة) Female31
    عدد المساهمات : 507
    تاريخ التسجيل : 03/07/2009
    العمر : 31
    الموقع : www.yasmeena.mam9.com

    m1 البامية( الويكة)

    مُساهمة  ياسمينه الإثنين سبتمبر 14, 2009 10:20 pm

    البامية( الويكة) 84424
    البامية

    البامية او كما يطلقون عليها البعض فى الصعيد>> الويكة

    هناك نوعان من الباميه

    اولا باميه طازه .. والثانى باميه ناشفه

    والاتنين اجمل من بعض والله

    والاجمل لما تحط الطشه عليها ياااااااااااااه يبقى اجمل والذ حاجه فى الدنيا

    يمكن طبخ الباميه مع اللحم او الفراخ

    اختيار الباميه الطازة:- يرجى عند اختيار الباميه ان تكون صغيره ولونها فاتح منور يعنى..

    طريقه عمل الباميه مع اللحمه:-

    نصف كيلو بامية
    ربع كيلو لحم
    2 ملعقة كبيرة سمن
    بصلة كبيرة مبشورة
    ملح- فلفل-شطة
    ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة
    ثوم
    ملعقة سمن للتقلية

    يمكن اضافه الباميه على الصلصه بعد ان تستوى الشربه وتترك حتى تستوى

    ويمكن ايضا عمل الباميه باضافتها الى الشربه.

    واجمل لحظه عند عمل الباميه هى لحظه الطشه ياباشا

    (طريقه عمل الطشه احضار الثوم على قد مقدار الباميه وتضرب بيد الهون ختى تنعم

    ثم يضاف اليها قطعه سمن بلدى وتترك على النار حتى الاصفرار ثم تضاف الى الباميه

    بسرعه (وهى دى الطشه).

    البامية( الويكة) 941893

    الطريقة
    تغسل البامية وتقمع وتترك لتجف ثم تقطع قطع صغيرة وتحمر في السمن وتنشل
    تحمر البصلة في السمن المتبقي حتي يصفر لونها ثم يضاف اللحم وتتبل
    وتهدا النار حتي يجف ماؤها ثم يضاف كوب من الماء وتترك حتي تنضج
    تضاف البامية الي اللحم وتقلب حتي تنهري ثم تضاف الشطة وقليل من الماء اذا احتاجت


    يدق التوم و الكزبرة وتحمر في السمن ثم يضاف الي البامية وتقلب وتترك علي نار هادئة
    10 دقائق وتقدم
    البامية( الويكة) 439359

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس مايو 16, 2024 11:10 pm