البامية
البامية او كما يطلقون عليها البعض فى الصعيد>> الويكة
هناك نوعان من الباميه
اولا باميه طازه .. والثانى باميه ناشفه
والاتنين اجمل من بعض والله
والاجمل لما تحط الطشه عليها ياااااااااااااه يبقى اجمل والذ حاجه فى الدنيا
يمكن طبخ الباميه مع اللحم او الفراخ
اختيار الباميه الطازة:- يرجى عند اختيار الباميه ان تكون صغيره ولونها فاتح منور يعنى..
طريقه عمل الباميه مع اللحمه:-
نصف كيلو بامية
ربع كيلو لحم
2 ملعقة كبيرة سمن
بصلة كبيرة مبشورة
ملح- فلفل-شطة
ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة
ثوم
ملعقة سمن للتقلية
يمكن اضافه الباميه على الصلصه بعد ان تستوى الشربه وتترك حتى تستوى
ويمكن ايضا عمل الباميه باضافتها الى الشربه.
واجمل لحظه عند عمل الباميه هى لحظه الطشه ياباشا
(طريقه عمل الطشه احضار الثوم على قد مقدار الباميه وتضرب بيد الهون ختى تنعم
ثم يضاف اليها قطعه سمن بلدى وتترك على النار حتى الاصفرار ثم تضاف الى الباميه
بسرعه (وهى دى الطشه).
الطريقة
تغسل البامية وتقمع وتترك لتجف ثم تقطع قطع صغيرة وتحمر في السمن وتنشل
تحمر البصلة في السمن المتبقي حتي يصفر لونها ثم يضاف اللحم وتتبل
وتهدا النار حتي يجف ماؤها ثم يضاف كوب من الماء وتترك حتي تنضج
تضاف البامية الي اللحم وتقلب حتي تنهري ثم تضاف الشطة وقليل من الماء اذا احتاجت
يدق التوم و الكزبرة وتحمر في السمن ثم يضاف الي البامية وتقلب وتترك علي نار هادئة
10 دقائق وتقدم