منتديات ياسمينه

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

******** believe it or not ..... come and see your self *******


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه

    ياسمينه
    ياسمينه
    Admin


    البلد : ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه Female31
    عدد المساهمات : 507
    تاريخ التسجيل : 03/07/2009
    العمر : 31
    الموقع : www.yasmeena.mam9.com

    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه Empty ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه

    مُساهمة  ياسمينه الأحد أغسطس 02, 2009 11:27 am

    البيتزا "المقدار لفردين"


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 58fefb27ad9f6c08ee1d0f4df0d1b2a3



    200 جرام دقيق - 1 ملعقه زيت زيتون - 20 جرام خميره جافه - 150 مل لبن سائل - ملح

    1 - اول شيئ نسخن الفرن قبل العمل على درجه 200 درجه مئويه

    2- نضع الدقيق فى طبق وندفى اللبن ونضع عليه الخميره بعد ما تفور نصب اللبن على الدقيق

    3- نضيف الملح والزيت


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 8365131b0fa830b6bb0c7eef1fe1c5e1



    نعجن المحتويات كلها حتى نحصل على عجينه سميكه نعمل على السطح علامه زائد "كما فى الصوره" نغطيها بفوطه وتترك مده ساعه


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 85c89918945774356ff095a520012d66



    بعد ما تصبح العجينه جاهزه تقطع على شكل قلوب كما فى الصوره


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه B515a643e23953291ad5a410380a131c



    على النار نسخن زيت زيتون ونضيف عليه فص ثوم و يترك حتى يحمر ضيفى الطماطم عليه وقطعه سكر واتركيه على النار حتى يتسبك ويبقى لونه متل الصوره "حوالى 5 دقائق"

    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه De725a43857ce79f857bd47da54f7096



    بعد تجهيز الصوص ادهنيه على القلوب قطعى بعض الفلفل الاصفر وضعيه ممكن كمان تحطى زيتون اسود وبعض من الانشوجه


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 989c61f86a53d1594dc01f90269ca741



    اخبزيه لمده 15 دقيقه لغايه العجينه ما تصبح ناضجه "فى منتصف الفرن"

    وقدميه مثل الصوره


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 58fefb27ad9f6c08ee1d0f4df0d1b2a3



    وبالف هنا وشفاء



    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 01215803299




    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه B1423e163998aa9894b2b71f292df74f



    فطيره السبانخ الشهيه جدااااا


    مقادير العجينه:

    150 جرام دقيق - 1 او 2 بيضه - 50 جرام زبد - 2 ملعقه زيت زيتون - ملح

    مقادير الحشو:

    400 جرام سبانخ مسلوقه ومعصوره جيدااا - 250 جرام جبنه ريكوتا او موتزريلا - 15 جرام زبده - 30 جرام جبنه بارميزيان او اى جبنه مبشوره عندك بالبيت - ملح

    اعجنى الدقيق بكل الخليط السابق للعجينه وخلى بالك انك تضيفى البيضه الاخيره فى حاله ان الدقيق يحتاج لها اعجنى حتى تحصلى على عجينه ملسااااء كما فى الصوره


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 8db0db4bd9f1f1d849f179fb8cbe5037


    على سطح مغطى بالدقيق افردى العجينه لسماكه نصف سم وغطى بيها سطح طبق تارت

    السبانخ بعد سلقها وعصرها هتكون بالشكل ده



    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه D99f55a82e961a739353598536673091


    فى حله ضعيها ضيفى لها الزبده والملح واطبخيها لمده 5 دقائق

    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه Ba76ff21c79a8b7455e643bce82ad1f2


    فى طبق ضعى السبانخ وضعى عليها الجبنه الريكوتا والبارميزيان والبيضه اخلطى الكل جيدا ولو بتحبى مذاق الزيت زيتون فى الاكل ضيفى ملعقه كبيره من زيت الزيتون فى المرحله دى


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 63ab31ab2e517145e0875516a5c58837


    ضعى الحشو على العجينه وساويه كويس رشى بعض من الجبنه البارميزيان على الوجه "انا رشيت جبنه ركفور وكانت روعه"


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه B4727ff56d9d16d38371bd53000411e7



    دخليها الفرن تتخبز من 30 الى 40 دقيقه


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 33e1b34a28d634e5e74adac588c64aa7


    وبالهناااا




    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 01215803299




    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 7b8e7927d390bc01dc9951d1a8b1b4e3



    فطيره البطاطس بالسجق "تحفه تحفه يا بنات لازم تجربوهااااااااا"


    مقادير العجينه:

    150 جرام دقيق - 1 او 2 بيضه - 50 جرام زبد - 2 ملعقه زيت زيتون - ملح

    مقادير الحشو:

    8 بطاطس - 125 مل لبن - 100 جرام جبن موتزريلا - 150 جرام سجق - 1 بيضه - 3 ملاعق زيت زيتون - ملح - فلفل

    لعمل العجينه تخلط كل المقادير سويا حتى الحصول على عجينه ناعمه وملساء متل الصوره " يفضل دائما الخلط اليدوى"


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه B738cd28bf3af4a69df22607c4c6bf4b



    نفرد العجينه على سطح مرشوش بالدقيق وتفرد لسمك نصف سم وتوضع فى طبق تارت

    لتجهيز الحشو يتبع التالى:

    تسلق البطاطس وتهرس مع تمليحها وتتبيلها حسب الرغبه نضيف البيض وبمضرب سلك نخلط الكل




    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 3e243794cf4b1a42c73ee4dcbb772ea0


    نضيف اللبن والفلفل الاسود ونخلط حتى الحصول على بطاطس ناعمه متل الصوره


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه A92066d3e231bab0905814fe2fda44ff


    نفرم السجق فى الكبه وعلى النار نسيح الزبد ونضع السجق على النار من 10 الى 15 دقيقه


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 5c0e2bfdf3a346f279191aebef0f289d


    نضيف الجبنه الموتزريلا المبشوره والسجق للبطاطس ويخلط الكل


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 999d51db70ed61421b8413f4a322301a


    نضع الخليط فوق العجينه ونرشه بالجبنه البارميزيان


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 15170d419cd781603bb57a7445ab5dcd


    تدخل فرن حاااااااار من 15 الى 20 دقيقه سيحى قطع من الزبد وضفيها للوجه وضعيها بالشوايه 10 دقائق اضافيه لتحمير الوجه

    طبعا النتيجه النهائيه اهى


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 7b8e7927d390bc01dc9951d1a8b1b4e3



    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 01215803299

    توفى

    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 33609309800f50c332cad51acbfc1efd



    المقادير:

    رقائق شكولاته حوالى 170 جرام - كوب سكر - 2/1 كوب لوز مقشور انصاف - معلقه فانيليا - 8/1 ملعقه ملح - 1 كوب زبده

    فى حله ضغيره هنسيح الزبده بس خلى بالكم ان الكميه هتتضاعف لذلك نقوا اوانى متسعه للتوفى


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه B2cab2d61521a9138a6c3a296f139ebc


    على نار هادئه نسيح الزبده معاها السكر والملح ونضيف 2 ملعقه ماء كبار خليكى صبوره واوعى تعلى النار على التوفى


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 189b272e75d844ac16623e2fd09cd6d1


    بعد ما الزبده تسيح والسكر يذوب على النار شويه وهتلقى فى الصوره دى الزبده شكلها بيفور وده مقصود عشان نطير الماء الموجود فى الزبده

    اول لما الماء الى فى الزبده ما هتطير لون المزيج هيبتدى يتغير


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه A676088fd1f7d168b2211302701493dc



    الشطاره بقى انك تشيلى المزيج من على النار قبل درجه حرارته ما تتعدى 300 فهرنهيت "طبعا الى عندهم ترمومتر هيساعد جدااا فى ظبط الطوفى"

    بعد ما يصل للون الى فى الصوره ابعديه عن النار وضيفى الفانيليا

    افردى التوفو بسرعه على ورقه زبد مفروشه فى طبق فرن وبسرعه ساويه لانه هيتشكل اسرع مما تتصورى


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 17ca3c1df781519bc667fb20c4ef936a


    رشى رقائق الشكولاته على التوفى وانتظرى ثوانى حتى تتمكن حراره التوفى من تسييح الشكولاته ثم افرديها بالمعلقه على وش التوفى


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 1bcd1b10a77817c72795ce6a85f6576e



    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 47bc1c095082832f91feeaa8eff41c36


    رشى الوجه باللوز المقشور والمحمص


    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه C4441370eb0c7073dcdbfa80a51f2504



    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 12330938761d329aed74bc591bebd99c




    ّملف للمطبخ الايطالى خطوه بخطوه 01215803299

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت أبريل 27, 2024 11:14 am