******** believe it or not ..... come and see your self *******


    كحك العيد***********

    شاطر
    avatar
    ياسمينه
    Admin

    البلد :
    عدد المساهمات : 507
    تاريخ التسجيل : 03/07/2009
    العمر : 24
    الموقع : www.yasmeena.mam9.com

    m1 كحك العيد***********

    مُساهمة  ياسمينه في الخميس سبتمبر 23, 2010 4:14 am

    كحك العيد
    بالعجمية


    ***************

    كيلو دقيق – 1/2 كيلو سمن
    من كوب لكوب ونصف ماء دافىء للعجن
    قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل
    زرة ملح – 2 معلقة ريحة كحك
    سمسم
    – معلقة
    سكر


    الطريقة

    ننخل الدقيق في طبق غويط للعجن
    ..
    نعمل حفره في النص نضع فيها
    السمسم

    نقدح السمنه علي النار لغاية ما تتقدح كويس جدا
    نحطها علي السمسم ونقلب بملعقه خشب او بالمقصوصة
    لماتبرد نبس أو نفرك خليط الكعك بين الإيدين كويس قوي ..
    حتي ينعم ويتشبع بالسمنه
    -نخمر الخميره مع ملعقه صغيره سكر في شوية ماء دافئ
    بعد أن تعلو وترتفع الخميره .. نعجن بيها الكحك
    .. ونغطيها لتخمر حوالي ساعه نشكل
    الكحك كور صغيره ونحشيها إما بالعجميه أوالملبن
    أوأي نوع مكسرات مفضل

    أو
    حتي بدون حشو وننقشها بالمنقاش أو القوالب الخاصه
    بالكحك..

    نخبزها
    ولما تبرد نرش عليها سكر بودره



    العجمية
    -------
    كوب عسل نحل
    1 ملعقه كبيره سمن
    2 ملعقه كبيره سمسم
    2 ملعقه كبيره دقيق
    نسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيق
    ويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسم
    تقليبه وبعدين ا شيل المقلاية بعيد عن الناروابدء
    اضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة
    ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية
    ماسكة نفسها ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات
    ( بندق - جوز - فسدق ) ونتركه يبرد
    ونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتها
    ونحتفظ بها لحين الحشو بها


    كحك العيد بالخميرة الفورية
    3
    كوب دقيق مليان - كوب سمن سائح
    3/4
    كوب ماء او حليب دافىء
    ملعقة سكر - ملعقة خميرة فورية
    نص ملعقة ريحة كحك
    زرة ملح

    الطريقة

    تتبع نفس طريقة الكحك بالبيكنج بودر


    ملحوظة:
    إذا كنتى عاوزة الكحك ناعم يبقى خلى مقدار السمنة 1 ونص كوب



    البيتيفور

    بتى فور ناعم

    1 و 1/4 كيلو دقيق
    3/4
    كيلو زبدة
    1/4
    كيلو سكر بودرة
    4
    بيضات كاملة + صفار 4 بيضات
    فانيليا
    ربع معلقة بيكنج بودر

    الطريقة

    نضرب الزبدة كويس جدا لحد ماتنعم
    ثم يضاف لها السكرونستمر فى الضرب لحد ماتبيض
    يضاف البيض والفانيليا الى الزبدة
    والسكروتدعك جيدا جدا

    بإستعمال اليد نعجن بالدقيق المضاف له البيكنج بودر
    نشكل البيتي فوربالقمع على هيئة وردات مدورة او وردات بالطول
    او بالماكينة ويخبز في الحال
    -
    لوأردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق2 ملعقة كاكاو
    وننقص 2ملعقة دقيق منه
    بعدما يطلع ويبرد نزوقة بأفكار كتير زى مثلا نلزق
    واحدة الشيكولاته مع واحدة بيضاء او نلزق كل اتنين ابيض مع بعض ونزوقهم بالشيكولاتة السايحة او نلزق اتنين بالشيكولاتة ونزوقهم
    بالشيكولاتة البيضاء



    لانكشير
    2
    معلقة كبيرة دقيق
    2
    معلقة كبيرة كورن فلور (نشا)

    ربع ملعقه صغيرة بيكنج بودر
    ملعقة صغيرة فانيليا
    2
    ملعقة كبيرة زبد
    2 ملعقة كبيرة سكر ناعم
    بيضة واحدة- فانيليا
    للتجميل
    : مربى – شيكولاتة فرمسيل – مكسرات محمصة مفرية

    جوز هند ناعمنقط الوان طعام صحية

    الطريقة


    ندعك السمن جيدا ثم نضيف له السكر وندعك كويس
    ثم نضرب البيض ونضع علية الفانيليا
    ننخل الدقيق والخميرة ونضع علية الكورن فلور ونقلبهم كويس
    نضع البيض على السكر والسمنة ونخلط كويس
    نضع الدقيق مع التقليب
    حتى تتكون عجينة متوسطة يسهل تشكيلها

    نعمل العجينة كور صغيرة قد البندقة
    نرصصهم فى صينية مدهونة ونترك بينهم مسافات
    فى فرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى
    ونتركها تبرد ثم نلزق كل كورتين بالمربى ونجمل
    الاجناب داير ما
    يدور
    بالشيكولاتة الفارمسيل او المكسرات

    او
    نضع لون احمر على شوية جوز هند

    فحيحمر
    ونزوق بة الاجناب

    او
    نضع لون اخضر على شوية جوز هند ونزوق بة الاجناب


    ملحوظة:
    ممكن نقسم العجينة لجزءين او ثلاثة ونضع على كل جزء نقطة
    واحدة من اى لون من الالوان
    الصحية ونضع على الجزء التانى

    نقطة من اى لون تانى وهكذا وبعدين نشكل كور من كل لون
    ونلزق كرة باللون الاحمر مثلا مع كرة باللون الازرق
    او كرة باللون الاخضر مع كرة باللون الاصفر

    وفى النهاية حتحصلى على لانكشير ملون مميز


    بسكويت النوشادر

    1
    كيلو دقيق
    1/3 كيلو سكر
    ربع
    كيلو سمنه

    10
    ييضات
    معلقة
    فانيليا

    1
    ملعقه كبيره نوشادر
    ملعقة
    بيكنج بودر

    كوب
    حليب

    الطريقه
    نضرب
    البيض جيدا
    لحد ما يتخن
    ندوب
    النشادر و البيكنج بودر فى الحليب

    ثم
    نضعهم على البيض
    المضروب
    نضع
    الدقيق على الخليط مع العجن حتى تتكون عجينة صالحة للفرد

    نشكل العجينة بالمفرمة بالوش
    الخاص بالبسكويت على شكل اصابع

    يدهن
    الوجة بالبيض وتخبز
    فى فرن متوسط
    الحرارة




    بسكويت جوزالهند
    2
    كوب دقيق
    3/4
    كوب سمن
    3/4
    كوب جوز هند ناعم
    1
    بيضة + صفار بيضة
    1/2
    كوب سكر
    معلقة
    بيكنج بودر

    2
    معلقة كبيرة حليب
    زرة
    ملح
    فانيليا
    الطريقة
    يضرب
    السمن جيدا ثم السكر كويس جدا مع بعض

    يضاف
    البيض
    مع الفانيليا
    ويستمر فى الضرب

    يضاف
    البيكنج بودر وجوز الهند الى الدقيق مع زرة
    الملح
    يضاف
    الدقيق الى خليط السمن والبيض والسكر المضروب مع جوز

    الهند والحليب تشكل العجينة
    افرديها بالنشابة و قطعيها دوائر

    ضعيهم
    فى الصينية و
    دخليهم فرن
    متوسط الحرارة

    حياخد
    السوى حوالى ربع او تلت ساعة


    بسكويت القرفة

    كيلو دقيق
    2 ملعقه صغيره بيكنج بودر
    نص كيلو زبده
    ربع كيلو سكر
    2
    بيضه
    1 ملعقه كبيره قرفه

    الطريقة

    في طبق غويط نضع
    الدقيق والقرفه والبيكنج بودر
    والسكر ونقلبهم مع بعض

    ثم نضع الزبده عليهم ونفركها بأطراف الأصابع حتي
    تختلط جميع المكونات مع بعضها

    نعجن بالبيض المضروب فقط حتي تتكون
    عجينه
    يسهل فردها علي الرخامه
    نستعمل قطاعه للعجين بشكل مناسب
    .. ونضع قطع البسكويت في صينيه مدهونه بالسمن
    أو زيت الذره
    نخبزها
    في فرن
    متوسط
    الحراره
    .





    بسكويت اليانسون
    كوب زيت ، كوب سمن
    8
    بيضات + 2 صفار بيض
    4/1 1 كيلو دقيق
    2/1 1
    كوب سكر بودرة
    3 معالق كبيرة يانسون صحيح و محمص
    1
    معلقة شاى بيكنج بودر
    1/2
    معلقة شاى نشادر _
    فانيليا

    الطريقة
    :
    فى الخلاط نضرب الاول الزيت شوية
    ثم نضع علية السمن و يضرب قليلا مع الزيت نضع
    عليهم السكر و يضرب

    نضيف البيض واحدة واحدة مع الفانيليا ونضربهم شوية
    اضع اليانسون و اضرب شوية
    اضع البيكنج بودر و النشادر على الدقيق
    اضيف الدقيق للمقدار
    و اخلط كويس بايدى كلة مع بعضة
    ادهن صينية بالزيت
    وابدء اعمل قطعة من العجينة على هيئة رغيف فينو
    و
    اترك مسافة فى
    الصينية بين
    كل رغيف و رغيف

    ادخلهم الفرن لحد ما يستوا فى حرارة متوسطة
    اطلعهممن الفرن و ابدء فى تقطيع كل رغيف بالعرض بالسكينة
    علىهيئة شرايح رفيعة ارصص هذة
    الشرايح فى الصينية تانى

    و
    ادخلهم الفرن لحد ما يحمر
    وجهها










      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد نوفمبر 19, 2017 8:49 pm