******** believe it or not ..... come and see your self *******


    طريقة عمل محشى الكوسه على الطريقة الصعديه!!!

    شاطر
    avatar
    ياسمينه
    Admin

    البلد :
    عدد المساهمات : 507
    تاريخ التسجيل : 03/07/2009
    العمر : 24
    الموقع : www.yasmeena.mam9.com

    m1 طريقة عمل محشى الكوسه على الطريقة الصعديه!!!

    مُساهمة  ياسمينه في الإثنين سبتمبر 14, 2009 10:25 pm

    بسم الله الرحمن الرحيم

    المقادير
    1-2كيلو كوسه
    2-كيلو ونصف ارز
    3- كيلو طماطم حمرراء
    4- خضرة او ما معناه بقدونس وكسبرة ونعنان يعنى ربتطين من كل نوع ماعدا النعناع بيكون عودين بس
    5- معلقت ملح ومعلقة فلفل اسمر وملعقة بهارات
    6-ملعقتين زيت وملعقة سمن او زبدة
    الخطوات
    اولا نقوم بتجهيز خلطة الحشو
    وهى كلاتى
    1-نقوم بتنظيف الارز وغسله جيدا
    2-نقوم بفرم الطماطم فى الخلاط
    3- نقوم بتقطيع الخضرة الى قطع صغيييرة جدااااااا ومتسويه جميعها
    4-ونقوم بوضع الطماطم مع الخضرةوالزيت والسمن على النار لحين تسبيك الطماطم او بمعنى ان تتماسك جيدا
    5-نضيف االى الطماطم بعد التسبيك الارز ونقوم بتقليبه جيدا
    6-نقوم بتقوير الكوسه او ما معناه تفريغها مما بدخلها من حشو او ما نسميه نحن المصريين القلب
    7-نقوم بحشو الكوسه بالخلطة التى صنعناها سابقا
    8-للتسويه نقوم باخذ شوربه دجاجة او اى شوربه يعنى مثلا شوربه اى لحمة
    ناخذ الشوربه ونضع منها على الكوسه فى الاناء حتى تغطى الشوربه كل الكوسه

    ثم نتركها على النار حتى تتشرب او حتى يبداء الماء الموجود فى النقصان ونقوم بتخفيض النار قليلا
    ونتركها وبعد حوالى عشر دقائق او خمس حسب النار التى نقوم بالتسويه عليها
    وهكذا نجد عندنا الذ محشى كوسه
    الطريقة منقوله من الست الوالدة ربنا يخليهالى
    قولو امين
    وبالهناء والشفاء

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء سبتمبر 19, 2017 2:35 pm